Форма входа

Поиск

Календарь

«  Октябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 69

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0




Суббота, 20.04.2024, 07:24
Приветствую Вас Гость | RSS
Департамент труда и социальной защиты населения г.Феодосия
Главная | Регистрация | Вход
Главная » 2011 » Октябрь » 26 » До Програми субсидій додатково залучено 8,2 тисячі сімей, які раніше їх не отримували, - Мінсоцполітики
14:25
До Програми субсидій додатково залучено 8,2 тисячі сімей, які раніше їх не отримували, - Мінсоцполітики
У результаті роботи, що була проведена у травні – червні ц.р. органами соціального захисту з ініціювання призначення житлових субсидій малозабезпеченим сім’ям, додатково було залучено до Програми субсидій 8,2 тисячі сімей - з числа одержувачів інших видів соціальної допомоги, які з різних причин раніше не звертались за субсидіями. Про це повідомила заступник Міністра соціальної політики України Лідія Дроздова на засіданні колегії Міністерства. За оцінкою Мінсоцполітики, найкраще така робота була здійснена у Луганській, Дніпропетровській, Донецькій, Харківській областях, у місті Києві та в Автономній Республіці Крим.
 
       „Водночас були визначені найбільш проблемні питання, що впливали на можливість малозабезпечених родин оформити субсидію. Міністерство підготувало нормативно-правові акти щодо удосконалення порядку надання житлових субсидій, які 6 липня схвалені Урядом”, - сказала заступник Міністра.
      Зокрема, за її словами, прийнятими рішеннями Кабміну надано право громадянам, які мали заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, що утворилася до 1 грудня 2006 року, отримувати субсидії. Крім того, з наступного року сім’ї, у складі яких є діти або інваліди, і дохід в яких на особу не перевищує прожиткового мінімуму, отримають право на оплату комунальних послуг на рівні не більше 10 відсотків від сукупного доходу родини. Спрощено й умови призначення субсидій. Відтепер комісії при місцевих органах виконавчої влади можуть приймати безстрокові рішення про призначення житлових субсидій на загальну житлову площу сім’ям, які складаються з непрацездатних осіб, до зміни обставин у таких сім’ях.
 
        Також врегульовано питання щодо призначення субсидій сім’ям, в яких члени родини відсутні тривалий час, та сім’ям, які мають в наявності два автомобіля, термін експлуатації яких становить понад 10 чи 15 років. З метою забезпечення своєчасного прийняття рішень про призначення житлових субсидій у випадках, коли необхідно зібрати додаткову інформацію про сім’ю, установлено 15-денний термін для надання такої інформації органами БТІ, ДАІ, ДПС тощо у відповідь на запити органів праці та соціального захисту населення. Поширено можливість призначення житлових субсидій на опалювальний період на випадки, коли плата за опалення нараховується за двоставковим тарифом. Це, переконані у Мінсоцполітики, зробить більш доступним і прозорим механізм призначення субсидій у таких випадках.
      Однак, зауважила Лідія Дроздова, на сьогодні ще залишаються проблемними питання отримання субсидії особами, які зареєстровані в житловому приміщенні, але не є власниками житла; визначення виключного переліку і вартості житлово-комунальних послуг, на відшкодування яких призначається субсидія мешканцям студентських гуртожитків; надання субсидій громадянам, які ведуть підприємницьку діяльність, через відсутність порядку врахування доходів від такої діяльності. Крім того, потребує доопрацювання Методика надання населенню житлових субсидій в частині доповнення її прикладами розрахунку розміру субсидій в окремих випадках.
      „На сьогодні Програма житлових субсидій є не лише соціальною, але й стратегічною. Вже у найближчий перспективі Програма має створити належні умови для безболісного переходу від безадресного надання пільг з оплати комунальних послуг до ефективної системи соціальної підтримки малозабезпечених родин”, - наголосила Лідія Дроздова.
       Заступник Міністра звернулася до керівників головних управлінь праці та соціального захисту населення із закликом надавати пропозиції щодо подальшого спрощення Порядку призначення субсидій. „Вже сьогодні активно дискутується питання щодо готівкової форми надання субсидій і ви, як ніхто краще, можете оцінити переваги і ризики цих новацій”, - зауважила вона.
      Також Лідія Дроздова підкреслила, що до настання опалювального періоду необхідно проаналізувати проведену на місцях роботу у минулому році та зосередити увагу на забезпеченні своєчасного призначення субсидій, на створенні умов для відсутності черг, залучивши до цього всі можливі людські та інформаційні ресурси.
      Колегія взяла інформацію заступника Міністра до відома та у прийнятому рішенні визначила заходи, спрямовані на подальше підвищення ефективності Програми житлових субсидій.
Просмотров: 755 | Добавил: gala64 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024